Avaluació Google Forms Google Sheets

Formulari per fer l’autoavaluació i la coavaluació del treball en equip

Hola a tothom,

En aquesta entrada compartiré amb vosaltres el formulari i el full de càlcul que utilitz per fer l’autoavaluació i la coavaluació del treball en equip que els meus alumnes fan dintre de l’aula. Al final de cada sessió, dedicam els cinc darrers minuts a emplenar el qüestionari sobre la tasca que ha fet cada membre del grup. D’aquesta manera aconseguim que pensin sobre la tasca que han fet i la que han fet els seus companys de grup, però també aconseguim que la classe sencera torni a la calma després d’una sessió de treball en grup en la qual el to de veu és bastant més alt que en altres sessions.

En els següents enllaços podeu veure funcionant tant el formulari com el full de respostes que es genera a partir de les respostes que rebem al formulari. Podeu jugar un poc amb el formulari i emplenar respostes que després s’aniran actualitzant al full de respostes i s’utilitzaran per generar les franges de puntuació que pots veure a les pipelles que hi ha a la part inferior del full del respostes amb el nom de cada grup.

Formulari d’exemple per fer l’autoavaluació i la coavaluació del treball en equip

Full de respostes del formulari d’exemple

Si pensau que us pot ajudar en la vostra tasca docent, podeu fer una còpia a la vostra unitat de Google Drive tant del formulari com del full de respostes per adaptar-los a les vostres necessitats en els següents enllaços:

Plantilla del full de respostes

Plantilla del formulari per fer l’autoavaluació i la coavaluació del treball en equip

Per fer una còpia del formulari i ser els propietaris heu d’anar als tres puntets de la part superior dreta, fer clic i després fer clic a “Fes una còpia” com podeu veure a la següent imatge:

“Fer una còpia de formulari” de Catalina Tous pot ser emprat sota llicència CC BY SA.

Després d’haver fet aquestes passes ja podrem treballar amb els nostres propis arxius.

A continuació teniu un poc més desenvolupat el què podem fer amb el formulari i amb el full de respostes, com estan configurats, com podem fer canvis a la configuració inicial de les plantilles i una explicació de com funcionen els recomptes.

Formulari per recollir l’opinió dels alumnes

Com podeu observar al formulari d’exemple, està dividit en tres seccions. A la primera hi ha una presentació del formulari. A la segona secció s’ha d’escollir el nom de la persona que avalua i el nom de la persona que és avaluada. Aquí, si trien el seu nom als dos desplegables faran l’autoavaluació, mentre que si trien el seu i després un de diferent, faran coavaluació. Finalment, a la tercera secció hi trobam els ítems que volem que contestin els alumnes.

“Tria de grups” de Catalina Tous pot ser emprat sota llicència CC BY SA.

Un cop enviat el formulari, les dades ja estan recollides, però ara falta processar-les de forma que sigui fàcil de veure per al docent com s’han distribuït les puntuacions dels alumnes.

Full de respostes del formulari

Per poder fer aquest recompte de forma fàcil utilitzarem un full com el que tenim a la plantilla. Així doncs, al full de respostes hi trobam un full amb el títol “Full 1”.

El primer que hem de fer és modificar el formulari amb els noms dels alumnes que vulguem. Recordau que si teniu una llista d’alumnes generada amb el GESTIB podeu concatenar els noms com explicam en aquest article per tal que copiar i aferrar els noms sigui molt ràpid.

A continuació, amb la mateixa llista de noms que hem utilitzat per emplenar la llista de noms dels alumnes, hem d’emplenar la columna A de la plantilla del full de respostes tal com podeu veure a la següent imatge. És molt important que els noms del formulari i del full de càlcul estiguin escrits de la mateixa manera, ja que si hi ha un mínim error, la gestió automàtica de dades no funcionarà. Per això us tornam a recomanar que ho faceu concatenant els noms tal com explicam en aquest article.

“Emplenar noms” de Catalina Tous pot ser emprat sota llicència CC BY SA.

Després hem d’enllaçar el formulari amb el full de respostes. Recordau que és molt important canviar el nom del full que es crea quan enllaçam el formulari a “Respostes al formulari 1”. En el vídeo següent teniu explicat com ho podeu fer:

Ara ja només ens quedarà configurar els intervals en els quals es classificaran els alumnes segons les puntuacions que han rebut.

Si observam el full de càlcul, veurem que es calcula automàticament el màxim de puntuacions que ha rebut un alumne i també la meitat d’aquest màxim.

Màxim i meitat” de Catalina Tous pot ser emprat sota llicència CC BY SA.

A més, nosaltres podrem configurar dos paràmetres més que es restaran al màxim i que ens serviran per fer quatre franges de classificació segons la puntuació rebuda.

“Primer i segon interval” de Catalina Tous pot ser emprat sota llicència CC BY SA.

Un cop que hem configurat tots els paràmetres, ja podrem inserir respostes al formulari i automàticament, s’aniran classificant segons la puntuació que rebin i els intervals que nosaltres establim.

Esper que us serveixi per poder gestionar millor l’autoavaluació i la coavaluació del treball en grup.

Salutacions!

To top